Onze praktijk is maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 t/m 20.00 uur. U kunt dan bellen voor het maken van afspraken of behandelingen. Voor spoedgevallen buiten openingstijden wordt u direct doorgeschakeld naar de dienst-doende arts. Daarnaast hebben we inloopspreekuren zonder afspraak.

Paarden

Wij zijn beiden erkend paardendierenarts die de nodige ervaring hebben opgedaan bij klinieken in Nederland en Duitsland. Bij onze paardenkliniek kunt u terecht voor alle mogelijke behandelingen en ingrepen. Bovendien bieden wij vanaf 1 mei 2009 de mogelijkheid tot volledige veterinaire zorg voor uw paard aan huis met hoogwaardige apparatuur. Wij bieden de mogelijkheid tot het maken van röntgenfoto’s met de modernste mobiele apparatuur van Eklin. Dit is een Amerikaans digitaal  röntgensysteem speciaal ontworpen voor het maken van röntgenfoto’s bij paarden. De scherpte en kwaliteit van de foto’s zijn veelbelovend.

Ook bestaat de mogelijkheid tot fertiliteitbegeleiding van merries met mobiele echoapparatuur, begeleiding van merries die bevrucht dienen te worden met diepvriessperma, klinische keuringen, kreupelheidonderzoek, peesscans, castraties, gebitsbehandelingen, behandeling van zieke paarden en veulens. Voor traumapatiënten en koliekpaarden bestaat de mogelijkheid tot opname in kliniek.

Transport geeft voor veel paarden onnodig veel stress. Zeker als de dieren een blessure hebben aan het beenwerk kan transport naar een kliniek een onnodig verhoogd risico betekenen met mogelijke verergering van het probleem. Mobiele röntgen en echoapparatuur aan huis bied u de mogelijkheid uw paard in alle rust, in eigen vertrouwde omgeving, te onderzoeken en indien nodig te behandelen.

Door onze ervaring en connecties werken wij alleen samen met de beste doorverwijsklinieken in Nederland en Duitsland. Naast het bieden van een optimale veterinaire zorg, willen wij voor de eigenaren vooral een gesprekspartner zijn. Bij een goede anamnese en klinisch onderzoek levert ook de achtergrondinformatie vaak waardevolle informatie op voor de arts. De paardeneigenaren dienen zich er terdege van bewust te maken dat een sportpaard veel beter presteert, als deze naast een optimale conditie ook een goed welbevinden heeft. Elk dier zal beter presteren als deze goed in zijn vel zit. Voor de paardenarts is het belangrijk om zoveel mogelijk paarden objectief te beoordelen op veterinaire geschiktheid voor een bepaald gebruiksdoel.

Hoogachtend,

Drs. R.F.J.M. Meulenbroek
Dierenarts