Tuesday, 28 January 2020
   
Text Size

Gebitsbehandeling

There are no translations available.

Onze kliniek biedt de mogelijkheid tot gebitsbehandelingen. Het is  mogelijk  om het gebit van uw paard optimaal te behandelen met nieuwe gebitsapparatuur uit Amerika. Wij zijn de eerste praktijk in het oosten van Nederland die deze apparatuur heeft aangeschaft. De apparatuur betreft een elektrisch gestuurde tandenrasp met een diamanten slijpschijf. Diamant heeft de unieke eigenschap dat het de slijmvliezen van het paard in de mond niet beschadigd, wat de gebruikelijke apparatuur vaak wel doet!

Op deze manier kunnen wij uiterst vakkundig en professioneel het gebit van uw paard behandelen. Problemen met het gebit geven vaak aanleiding tot rijtechnische problemen. Daarnaast kan het paard ook moeilijkheden krijgen met de opname van het voer en kunnen er pijnklachten zijn. Daarom raden wij een regelmatige gebitscontrole en behandeling zeer zeker aan!  De gebitsbehandelingen vinden plaats op de kliniek. Er zijn diverse symptomen die wijzen op gebitsproblemen bij paarden. Een regelmatige inspectie van het gebit bij uw paard is een absolute noodzaak.Wij adviseren elk jong paard tussen 2,5 en 5,0 jaar elk half jaar te laten controleren i.v.m. het wisselen van de tanden. Paarden ouder dan 5 jaar moeten elk jaar gecontroleerd worden. Indien nodig zal het paard een lichte sedatie krijgen om stress te voorkomen.

Contact

Latest news

Volledige keuring op paardenkliniek de Lavei

There are no translations available.

Inhoudende een klinische en röntgenologische keuring met 20 röntgenfoto's en scopie voor cornageonderzoek : 500,00 euro.
 
Röntgenologische keuring [Sportkeuring] op paardenkliniek de Lavei: Inhoudende 20 röntgenfoto's : 300,00 euro.
 
Castratie op paardenkliniek de Lavei: op aanvraag.